Voda

VODA💧

-Koliko je voda bitna, ne samo u procesu mršanja, nego općenito za nas i naše zdravlje?
-Unosimo li dovoljno vode svakim danom u naš organizam?
-Dali smo zapravo svjesni koliko vode je svakodnevno potrebno našem organizmu, te kako prepoznati da našem tijelu zapravo nedostaje?

Većinski sastojak u našem tijelu i organima je voda. Naime, do 70% ljudskog tijela sadrži vodu i zato je bitno da svakodnevno unosimo dovoljne količine.
No, voda nije samo bitna za žeđ (nemojte piti vodu samo kad ste žedni – to je već znak dehidracije) već i za još mnogo toga.
Što se događa kada ne unosite dovoljno vode u organizam?
-dehidriranost-mokraća tamne boje
-glad i želja za slatkim
-suha usta
-glavobolja
-pospanost
-grčevi u mišićima
-suha koža
-probavne smetnje(zatvor..)
-problemi s koncentracijom

Zašto nam je voda bitna?
Mnogi misle da nam voda pomaže samo u gubitku kilograma ali ima mnogo svojih dobrobiti.
💧Voda potiče probavu – dovoljan unos vode je bitan za dobru probavu. Voda spriječava zatvor i ostale probavne probleme.
💧Voda prenosi kisik i hranjive tvari u stanice – da bi naše tijelo dobilo bitne nutrijente potrebna je voda koja će prenijeti kisik i ostale hranjive tvari u stanice tijela.
💧Voda štiti kožu od starenja – količina vode koju unosimo bitno utječe i na izgled kože. Voda smanjuje akne, potiče cirkulaciju, kožu čini čvršćom i zaglađenijom te održava Ph vrijednost tijela.
💧 Voda detoksificira organizam – konzumacija nezdrave hrane znači i više toksina u tijelu. Pravilan unos vode će utjecati na izlučivanje toksina iz tijela.
💧Voda poboljšava imunitet – sposobnost vode da izlučuje toksine i da osigurava pravilan protok kisika kroz tijelo utječe na bolji imunitet, odnosno sposobnost tijela da se obrani od bolesti i upala.
💧Voda održava krvni tlak – manjak vode u organizmu može prouzrokovati zadebljanje i sužavanje krvnih žila što uzrokuje visoki krvni tlak.

Naša preporuka je do 3 L vode, koliko ste vi do sada popili? <3

Komentariši